2012. március 15., csütörtök

A varázslótanonc

 Dave Stutler (Jay Baruchel ) egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizika vizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől (Teresa Palmer ). Balthazar Blake(Nicolas Cage) pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanban tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól (Alfred Molina). Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni. Sajnos ezek az erők túl mélyen lappanganak Dave-ben, aki bár keményen próbálkozik, csak nehezen tudja elsajátítani Blake összetett varázs művészetét. A mágus és segédje azonban keményen dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a sötétség erőit. Az ifjú Stutlernek most minden bátorságára szüksége lesz, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és még a kiszemelt lány szívét is meghódítsa, hogy végül joggal nevezhesse magát igazi varázslótanoncnak.
 Nézd meg te is a Jon Turteltaub rendezésével készül filmet. A mű középkor és modern vonásokat is tartalmaz, tele váratlan fordulatokkal, izgalmas, vicces részekkel. Magán hordozza a szereplők, főként Nicolas Cage sajátos stílusát. Mindenkinek nagyon ajánlom, hogy nézzem meg, mert nekem nagyon tetszett. 
 Ha elnyerte tetszésedet a film, néz meg még több Nicolas Cage filmet, például: Nemzet aranya 1-2., Tolvaj tempó, Álarc!  


2012. március 12., hétfő

Vámpírnaplók 2. évad


 Folytatódik a küzdelem a két vámpírfivér között Elena kegyeiért, ám van, akinek ez nem tetszik. Katherine,  Damon és Stefan régi barátnője visszatér, hogy Elena boldogságának útjába álljon, mivel nem nézi túl jó szemmel a lány kapcsolatát. A két vetekedő vámpírfivérnek össze kell fognia egy utolsó nagy csata erejéig , de vajon elég-e Katherinet legyőzni a békéért? Egy sötét átok árnyékolja be Mystic Falls városát. 
 Az első évad bonyodalmai tovább fokozódnak. Katherine visszatértével a Salvatore testvéreknek minden erejükre szükség lesz ahhoz, hogy megvédhessék Elenát, vagyis az utolsó Petrova hasonmást, akire minden sarokból veszély leselkedik. Nem elég azonban erősnek lenniük: a siker érdekében össze kell fogniuk. Eközben Mystic Fallsban vérfarkasok is megjelennek, és mint az később kiderül: egyáltalán nem Damon vagy Katherine az, akitől a város lakóinak a legjobban tartaniuk kell. 
 Lisa Jane Smith könyve alapján készült sorozat folytatódik, melyet Kevin Williamson álmodott meg. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akinek sikerült elnyernie a tetszését az első évad.