2012. november 10., szombat

Lopott idő (In Time)

  A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak.
Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett, kapkodó harc folyik a minden percért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít.
A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem szerez még időt, annak megáll a szíve.
Egy gettóbeli srác (Justin Timberlake) váratlanul rengeteg időt kap egy ismeretlen időmilliomostól, ezért gyilkossággal gyanúsítják, és ő kénytelen menekülni. Túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), és magával cipeli. Az egyik percről a másikra élnek, de egymásba szeretnek: és ez felforgathatja a rendszer működését.

  Aki megnézi ezt a nagyon izgalmas filmet, annak rögtön átrendeződik az értékrendje. Minden megváltozik, mégis marad ugyanúgy. Vannak a gazdagok, akiknek nem számít az idő/pénz és a szegények aki marcolnak minden nap. Erre a párhozamra akart rámutatni  Andrew Niccol. Mindenkinek melegen ajánlom.  

A diktátor (The Dictator)

   Az elpusztíthatatlan szakállú Aladeen, aki pénzéhes celebeket fektet meg és megbundázza saját olimpiáját, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír titkos atomprogramjáról. Egy félresikerült merényletet követően Aladeen egy fillér nélkül magára marad New York utcáin. Kivégzettnek hitt honfitársai elől menekülve Aladeen úgy dönt, visszaszerzi hatalmát, ami egyfelől fergeteges összeütközésekhez vezet a viselkedésén megbotránkozó amerikai polgárokkal, másfelől olyan felfedezésekhez, melyek leleplezik Amerika külpolitikáját.
   Larry Charles rendezésével készült film joggal kapta meg a 16.-os karikát. Ennek ellenér joggal szerezte meg mostani népszerűséget. Hatalmas poénokon nagyon nagyokat lehet nevetni. Mindenkinek ajánlom.   

Káosz (Chaos)

  Conners (Jason Statham, Olasz meló, Felpörögve) nyomozót egy rosszul sikerült túszmentési akció után felfüggesztik állásából. Amikor azonban egy bankrablásnál a túszejtők vezetője Lorenz csak vele hajlandó tárgyalni, visszahívják, és egy új partnert adnak mellé. Az akció kétes sikerrel zárul, a túszok megmenekülnek, de a bankrablók is kereket oldanak. Hamarosan kiderül, hogy a bankból nem tűnt el semmi, viszont az akció közben egy speciális vírus 1 milliárd dollárt utalt el különböző bankszámlákról. A nyomozók munkába lendülnek, és elkezdik felgöngyölíteni a pillanatról pillanatra kaotikusabbá váló ügyet.
  Mikor egy véletlen beindít egy folyamatot, semmi sem állhat az útjába. Még a kitartó Shane Dekker (Ryan Phillippe) sem. Mikor egy véletlen beindít egy folyamatot, minden megváltozik. Az ellenségből barát, a testvérből ellenség lesz. Ez a káosz. 
  A hihetetlen csavarokkal gazdagított film  Tony Giglio rendezésével készült. Mindenkinek nagyon ajánlom. A mai filmekből hiányozhatatlan akció, rengeteg megtévesztés, ravasz fordulatok mind helyet kapnak itt.  

2012. november 6., kedd

A kabalapasi (Good Luck Chuck)

 
A születésnapi zsúron a tízéves Charlie (Dane Cook, a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt sztárja) nem volt hajlandó megpuszilni a boszorkányos kinézetű osztálytársnőjét, mire a vérig sértett lány megátkozta. Huszonöt esztendővel később, Charlie még mindig az átoktól szenved. Fogorvosként dolgozik, és képtelen megtalálni a nagy Őt. Miközben az összes nővel befuccsol a kapcsolata, a csajok boldogak lesznek a következő pasival. A dolognak persze híre megy. Nem csoda, hogy minden facér nő Charlie-t akarja, mert tudják: utána jön a nagy szerelem. Így amikor Charlie-nak megtetszik a csinos Cam    (Jessica Alba ), mindent elkövet, hogy ne szeressenek egymásba.  Bár a film joggal kapta meg a 16-os karikát, ma már nincs olyan film amiben ne lenne egy-két olyan jelenet. Ennek ellenére én nem találtam benne semmi nagyon durvát. A poénok viszont nagyot csattannak, csak úgy, mint Cam feje. Mindenkinek ajánlom, egy esti tévézéshez!