2013. február 9., szombat

Elárulva (Stolen)

  Alapvetően nagyon elfogult vagyok Nicolas Cage (Con Air - A fegyencjárat, A Nemzet aranya, Tolvajtempó) filmjeivel, de ezt kell, hogy mondjam, csalódtam. Nem rossz a film csak nem olyan fenomenális, mint amire számítottam. 
  Simon West rendező és Nicolas Cage a Con Air - A fegyencjárat óta most először álltak újra össze, és az eredmény egy szédületes tempójú akcióthriller, amely a híres New Orleans-i karnevál, a Mardi Gras idején játszódik. A történet elején egy profi rablóbanda kifosztott egy bankot, ám a menekülés közben történt egy kis gikszer. Egy takarító meglátta az arcukat. Vincent (Josh Lucas) azonnal le akarta lőni, Will Montgomery (Nicolas Cage) azonban megmenti az ártatlan embert. Ez viszont Vincent lábába és Will szabadságába kerül. Nyolc év múltán főhősünket (Will) kiengedik a börtönből, lánya viszont hallani sem akar róla. Egy szokványos apa-lány veszekedés után a kis Alison (Sami Gayle) beszáll egy taxiba, ami élete talán  legnagyobb hibája. A sofőr ugyanis a bosszúszomjas Vincent, aki az utolsó meló pénzét követeli főhősünktől.
  Végkifejlet, avagy nehogy elmerd olvasni inkább nézd meg a filmet: Will megcsinálja a lehető legnagyobb bulit, 12 óra alatt lovasít meg tíz millió dollárt, és mindenre hajlandó, hogy megmentse egyszem lányát. A lopási technika amúgy elképesztően jó. Komoly késztetést érez az ember, hogy elmenjen kipróbálni. Végül Will megmenti lányát, a rossz elnyeri méltó büntetését, stb. Egy hatalmas baki van de erre valószínüleg rájöttök magatoktól is. Ja és én is olyan apukát szeretnék, aki képes kificamítani a saját ujját, csak hogy megmentsen.
   A Katelin skálán 8 csillagot ér el. Azért csak ennyi, mert a végén egy olyan elcsépelt poénnal zárnak, ami agyonvágja az egész film hangulatát.
  Ajánlás: Nos, gyermekbarát film, egy fontos gondolattal: SOHA NE SZÁLLJ BE GONOSZ BÁCSI MELLÉ A TAXIBA!!!! Emellett lehet randi film is, de a legjobb a haver kategória.  

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson

  Na ezen lehet nevetni. Egyszerűen minden második mondat valami poén. Bár a vége nem egészen tiszta, hogy mégis mi történt, de biztos velem van a baj.
   A film egyértelműen a Tudom mit tettél tavaly nyáron híres horror film, még jobban sikerült paródiája. Ha nem láttad a horrort nézd meg mert nagyon jó, de addig is a történet dióhájban(a horror története): Pár tini véletlenül megöl egy embert, és hogy mentsék a bőrüket megszabadulnak a hullától, ami visszatér és sorban legyilkolássza őket. Na jó, ez tényleg elég nagy vonalakban, de ha többet akarsz tudni nézd meg a filmet. A mi történetünk storyja ugyanez csak egy kicsit viccesebben. Sokkal viccesebben.
  Végkifejlet, avagy nem tudom mi mondjak mert az egész film nagyon összetett és én sem értem a végét: XD.
  Mindenkinek nagyon ajánlom. Főként haver film, de randinak is jó. Családi filmnek nem ajánlanám, mert vannak olyan jelenetek, amik magyarázatra szorulnak, és kellemetlen helyzetbe hoznák a kedves szülőket.
Szó, ez a film 9 csillagot ért el a Katelin skálán. Ez nagyon szép eredmény (szerintem soha nem találok olyan filmet, ami eléri a 10 csillagot.).

Torrente 3. - A védelmező (Torrente 3: El protector)

  Hát ezt egy szenvedés volt végignézni, de ez teljesen szubjektív. Akinek többet bír ki a gyomra, mint egy 14 éves lányé, az nézze meg!
  Egy kedves, greenpeace-es hölgyemény(Yvonne Scio ) kutatásokat végez nagyobb olajfúró vállalatok körül. Kutatásainak eredménye azonban elég kompromittáló a cégeknek, ezért megkérik a biztonsági szolgálatot, hogy a lehető legbénább emberüket rendeljék ki mellé. Miután pár köteg money gazdát cserél, felkeresik Torrente ex zsarut. Emberünkről annyit kell tudni, hogy egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista ex zsaru. Ezzel lehet a legjobban jellemezni. 
  Végkifejlet, avagy ne olvasd el ha meg akarod nézni a filmet: Torrente rájön, hogy kik akarják megmerényelni a kedves Greenpeace-es Giannina Riccit (akit csakis magának akar), vitázik magával, hogy elfogadja-e a felkínált felejtőpénzt, vagy mentse meg a lányt (hogy le tudjon vele feküdni). Végülis megmenti és hős lesz.
  Fáj megnézni. Komolyan nem tudtam, hogy sírjak vagy a falba verjem a fejem. Bár nem tagadom volt pár egészen jó poén az elején (nem lövöm le), de ez a film akkor is csak 1 csillagot ér el a Katelin skálán.
  A rendező egyébként  Santiago Segura, a film pedig egy színes, magyarul beszélő, spanyol vígjáték, 91 perc, 2005 (18). Igen a 18-as karikát tessék komolyan venni. Nagyon.
  Egyáltalán nem randi film, ha megnézed akkor is csak haverokkal, és jó sok piával. Ja és az agyiszinted ne érje el egy sokat látott naposcsibéjét, akkor a poénokon is tudsz majd nevetni.