2013. március 30., szombat

A burok (The Host)

  Szerintem, ha valaki megkérdezné mik az emberek hibái, csípőből tudnánk 10 választ. Megöljük, meglopjuk embertársainkat, hazudunk, nem figyelünk a környezetünkre, gyakorlatilag élhetetlenné tesszük a bolygónkat. Ez elég elszomorító. De mi lenne, ha ez megváltozhatna, ha nem lenne több erőszak? Valószínüleg feloszlatnák a rendő
rséget. De ezek a békés lények is mi lennénk? Ezt a témát dolgozza fel az Invázió és a Burok is. 
  Történet: Melanie Stryder (Saoirse Ronan), Jared Howe (Max Irons) és Jamie Stryder (Chandler Canterbury) együtt menekülnek a Földet megtámadó földönkívüliek elől. Ezek a "lelkek" műtét útján megszállják az embereket és átveszik az irányítást a testük felett. De nem ellenségesek, jobbá teszik a világunkat. Nem szegnek meg semmilyen szabályt, nem harcolnak csak a még lázadó "gazdatestekkel".  A menekülő embereket "hajtók" üldözik, és Melanie-t el is kapják. Testét megkapja egy Vándor nevű Lélek. De a lány nem adja föl, és a lélek nem tudja teljesen uralni a teste, néha előző tulajdonosa veszi át az irányítást. 
  Szereplők: Kicsit meglepődtem, mert szerintem a szinte mellékszereplő hajdú szebb, mint Melanie. De ez szubjektív. És a legvégén a lány új testének is találhattak volna egy jobb színészt. De a a többi rendben. 
  Értékelés: Én olvastam a könyvet, és mindenkinek ajánlom, hogy tegye meg, mert jobb, mint a film. Persze tudom egy kb. 400 oldalas regényt nem lehet rendesen visszaadni másfél órában, de azt kell, hogy mondjam Andrew Niccol-nek (rendező) sikerült. Gratulálok. 
  Végső értékelés: Nézd meg! Nagyon jó film, mély mondandóval, kevés hibával (hibátlan nincs). De ha teheted (mért ne tehetnéd) olvasd el a könyvet, mert a film nem tudja visszaadni azokat a jó monológokat! 
  Tehát a film 9 csillagot kap a Katelin skálán. Ezzel bekerült a bajnokok közé. 
Köszönöm a figyelmet!

2013. március 29., péntek

Boszorkányvadászok (Hansel and Gretel: Witch Hunters)

  Először is milyen egy jó kosztümös film? Hát lehet olyan, mint az Elfújta a szél, de azt pár ember, főként a fiúk részéről unalmasnak tartják. De ez teljesen szubjektív. A jó kérdés inkább az lenne mi tud elrontani egy kosztümös, vagy inkább régebbi korban játszódó filmet. Nagyon sok minden. Ezért minden tiszteletem azoké a rendezőké, akik eltudják kerülni az ilyen hibákat. Sajna Tommy Wirkola nincs ezek között az emberek között.  De lássuk mostani filmünket a Boszorkányvadászok-at.  színes, magyarul beszélő, német-amerikai akciófilm, 88 perc, 2012 (16).

  Történet: Jancsi és Juliska gyermekként megküzdenek egy mézeskalács házban élő boszorkánnyal. Ez az élmény, érthető okok miatt, maradandó nyomot hagy a gyermekek lelkivilágában.  Ezután a testvérpár boszorkányvadásznak csap fel és levadásszák a gyerekhúsra éhes boszorkányokat. De szembe kell nézniük a múltjukkal, ami nehezebb feladatnak bizonyul, mint azt hitték volna.
  Ami nagyon tetszett: A szereplő válogatás. A két eszelős testvér karaktere tökéletesen megfelel Jeremy Renner  és Gemma Arterton párosnak. A történet is nagyon ötletes, az akció jelenetek mozgalmasak, a viccek csattanósak, a lezárást pedig nem túlozták el. A logikai menet jól van felépítve, kellőképpen fokozva az izgalmat.  
  Ami nagyon nem tetszett és a jövőben nem ártana nagyon hanyagolni: A szleng. Döntsük el melyik korban vagyunk, és annak megfelelően beszéljünk. 
2. pont: a felszerelés. Nem vagyok egy történész de szerintem abban az időben nem voltak gépfegyverek és elektromos tárgyak. 
3. pont: a ruha. Mindenkit remekül felöltöztettek koszos parasztnak, de akkor a főhősnőnek mért van LaTeX ruhája? 
4. ez miért tizenhatos film? A boszorkányok arca olyan műanyag, mintha egy óvodás rajzolta volna. Ez nem félelmetes inkább nevetséges. 
  Értékelés: Ez a film megéri a pénzed, menj el bátran a moziba, de meg se próbálj a részleteken gondolkodni, mert akkor nem tudod élvezni a filmet. Ja és ha tehetitek 3D-ben nézzétek meg, mert úgy izgibb.
 Szóval ez a film 6 csillagot ért el a Katelin skálán. 
Köszönöm a figyelmet!  

2013. március 26., kedd

Kettőt találhatsz (Catch and Release)

   A film, amiben szinte semmi sem történik, mégis érdemes megnézni, mert hatalmas poénk vannak benne. A film egy színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 124 perc, 2006 (12).

  Történet: Gray (Jennifer Garner ) tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam (Kevin Smith ) és Dennis (Sam Jaeger) mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz (Timothy Olyphant ) viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára. De a film nem ilyen egyszerű, azért van benne pár csavar érdemes megnézni. 
  Szereplők: Nagyon jól eltalálták az összes karaktert. Le a kalappal Susannah Grant (rendező). Neki ráadásul duplán köszönhetjük ezt a filmet, mert nem csak rendezte, de a forgatókönyvet is ő írta. 
  Értékelés: A történet nem rossz, nem jó, olyan langyos víz, de az oltári poénok nagyon megdobják a színvonalat. Mindenkinek ajánlom, főként randifilmnek.   És 7 csillagot nyert el a Katelin skálán. 

Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens)

  Egy hatalmas ötlet, de komolyan nagyon kreatív, de a megvalósítása nem az igazi.  De csak szépen sorjában. A film egy színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 118 perc, 2011 (15). Igen ez sok mindent elárul.
  Történet: James Bond (Daniel Craig ) ül a sivatag közepén látványosan nem emlékszik semmire és egy igen különös karperec van a bal csuklóján, aztán elkerül egy elszegényedett kisvárosba, ahol egy bizonyos Dolarhyde ezredes (Harrison Ford) az úr és vele senki sem mer kötözködni. Aztán egy rejtélyes  UFO támadás során elrabolnak pár embert. Egy mindenre elszánt kis csapat pedig elindul megkeresni a túlélőket. 
  Szereplők: Nem emlékszem, hogy rövid életem során láttam volna Harrison Ford-ot gonoszt játszani. De a legtöbb főszerplő elég híres; Olivia Wilde, Sam Rockwell, Daniel Craig.
  Értékelés: Van egy nagyon jó ötletünk, egy tehetséges, sikeres színészgárdánk, mégsem jó a film. Ezt mivel magyarázod Jon Favreau (rendező)? Tehát a film a Katelin skálán 4 csillagot ér el. Mindennek ellenére azt mondom érdemes megnézni, mert lehet, hogy a fordulatosnak szánt csavarok elcsépeltek és max 2szer lepődsz majd meg, de van egy fajta kedves tanulsága.

Gyilkosság online (Untraceable)

  Tavaszi szünetem első filmje. Szokásos krimi, na jó sokkal jobb a szokásosnál. A pontos meghatározása: színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 100 perc, 2008 (16). Nem is olyan régi. Bár ha a filmeket nézzük, ott az átlag "új film" státusz pár hónapig tart csupán. 
   Tehát a film: Jennifer Marsh titkos ügynök (Diane Lane) a társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az üzemeltetője élőben végez ki egy állatot. Nem sokkal később egy pszichopata embereket ejt foglyul, hogy megölje őket. Fogva tartott áldozatait kegyetlenül, a legkülönfélébb módszerekkel öli meg, egyenes adásban közvetítve a neten. Ördögi tervébe bevonja az internetezőket is: minél népszerűbb lesz a honlapja, minél többen kattintanak rá az oldalra, annál gyorsabban és kíméletlenebbül hal meg az áldozata. Itt meg kell
említenem, hogy a 16-os karika nem véletlen, mert tényleg elég durva, szóval nem egy gyerekbarát film. 

  Színészek: Nekem nem voltak ismerősek, de aztán a film felénél bummm! Kedves Eric Box nyomozó(Billy Burke ), mondták már, hogy a veje egy vámpír?  
  Értékelés: jó film, de tényleg. Viszont nem randi és nem családi film. Inkább haver, de ha igazi hatást szeretnél akkor egyedül nézd meg. 
Viszont kedves rendező bácsi,  Gregory Hoblit, egy krimiben nem kéne ilyen kaliberű hibákat elkövetni. De nem mondok semmit mert nem akarom lelőni a poént. 
  Tehát a Gyilkosság online 7 csillagot ér a Katelin skálán. Köszönöm a figyelmet!