2012. június 7., csütörtök

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.


  Gary Ross filmje hamar felkerült a sikerfilmek listájára. Található benne akció, szerelem és részek, amik könnyeket csalnak a szemedbe. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet. Akinek filmen megtetszett nézzen utána könyvesboltokban mert írásban is megtalálható!  

Bankcsapda

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt - de leginkább az életüket -, és elkerülni, hogy egymásba habarodjanak...majdnem mindegyik sikerül nekik.

 Ez a pikáns káromkodásokkal teletűzdelt film hamar elnyerte a tetszésemet. Olyan csavarok vannak benne, amire tényleg nem lehet számítani. Aki szereti az akció filmeket, amiknek vége kiszámíthatatlan az ki ne hagyja  Rob Minkoff által rendezett Bankcsabdát!