2013. február 10., vasárnap

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

  Van egy barátnőm, akinek elég furcsa a gondolkodása bizonyos dolgokban. Nem néz meg híresebb filmeket (Harry Potter, Alkonyat), mert azok tucat filmek. Az éhezők viadalával is így volt, máig sem nézte meg. Ezzel szemben a másik barátnőm, ennek az ellentéte. Az Éhezők viadalát is megnézte és teljesen beleszerelmesedett. Velem is megnézett, elolvastatta, szinte lenyomta a torkomon, de nem bántam. Mert az Éhezők viadala esélyes a 10 csillagra a Katelin skálán. Teljesen elgondolkodtató, vannak vicces jelenetek és egy romantikus szál. Minden megvan egy jó Holly Wood-i filmhez. Ez mégis más, mégis több.
  Történet dióhéjban(nem hiszem hogy sikerül, mert a legrövidebb rövidítés is kétoldalas): A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Az egész rendszert a fejlett és gazdag Kapitólium irányítja. A tizenkét körzet nyomorog, míg a fővárosnak (Kapitólium) mindene megvan. Történetünk előtt lázadás tört ki Panem országában, amit a fejlett Kapitólium levert. Megsemmisítették a 13. körzetet a maradék tizenkettőt minden évben egy viadalra kényszerítik, ezzel állítanak emléket a lázadás leverésének. Ez az Éhezők Viadala. Mindegyik körzetből kiválasztanak egy fiút és egy lányt, akiknek meg kell küzdeniük egymással életre halálra egy arénában. Az aréna egy mesterséges környezet, ahol akár éhen is halhatnak, úgyhogy még a természet is ellenük van.Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. Biztos izgalmasabb, mint az X-faktor. 
  A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel.
  Végkifejlet, avagy ez is kb. olyan hosszú, mint a történet és nem merészeld elolvasni, inkább nézd meg a filmet: Katniss (Jennifer Lawrence ) bekerül az arénába, ahol nagyon jól helytáll, és összefog a saját körzetéből való Peeta-val (Josh Hutcherson ). Ez így nagyon tömör és a teljes végét nem is mondom el, inkább nézzétek meg. 
  Mindenkiknek ajánlom, randi film, haver film, egyedül vagy családdal is. Éés ha az emberiség még nem teljesen analfabéta akkor igenis tessék elolvasni a könyvet, mert marha jó. De a Katlin skálán csak 9,5 csillagot ért el. Hamarosan csinálok egy csillag szavaztatást. Amelyik 9/9,5 csillagos filmre a legtöbben szavaznak az kapja meg a 10 csillagot. Ha többet szeretnél tudni a könyvekről olvas utána itt:http://kate0820.blogspot.hu/2012/08/eletben-tudsz-maradni-egy-olyan.html
Egy kis kedvcsináló az olvasáshoz.
 

Horrorra akadva 3. (Scary Movie 3)

Szerintem ez a Horrora akadva széria legjobb része. Ha láttad az első részt és tetszett, akkor ez is nagyon fog tetszeni. Ha láttad az elsőt, de nem tetszett, akkor is nézd meg mert ez sokkal jobb(ennek értem a végét). Amennyiben még egyet sem láttál, nagyon szégyelld el magad és nézd meg őket.
  Történet dióhéjban: Cidy Campbell (Anna Faris) a sikeres riporter a Tom (Charlie Sheen) farmján megjelenő gabonakörök után kutat. Eközben barátnője, Becca (Pamela Anderson ) (igen ő meghalt sz előző részekben.) megosztja vele titkát; megnézett egy kazettát, amin misztikus képek vannak, rögtön utána megszólalt a telefon. A titokzatos telefonáló közölte Beccával, hogy öt nap múlva meghal. Barátnője halála után Cindy is megnézi a videót, majd mindent elkövet, hogy fogadott kisfia ne nézze meg, valamint ő is megmeneküljön a biztos haláltól. Éééés a kihagyhatatlan szerelmiszál; Cidy megismerkedik Tom öccsével, George-dzsal (Simon Rex ), akivel hamarosan teljesen egymásba esnek. 
  Igen pontosan, ez a Kör paródiája, ami egész jól sikerült. Ha nem láttad az eredeti filmet, akkor is elég ha csak ennyit tudsz; szőke riporter csaj - megnéz kazi - biztos halál - TV-ből kimászós hosszú, fekete hajú csajszi a gyilkos. 
  Végkifejlet, avagy biztos magadtól is rájössz majd, de azért ne olvasd el, ha meg akarod nézni: A jó győz, a rossz vissza esik a kútba. Mindenki tök happy lesz. Cindy felkeres egy médiumot, aki segítségül elküldi egy világító toronyhoz. Ott főhősnőnk találkozik az Építésszel, aki felvilágosítja az egész történetről. Elmagyarázza neki a forgatókönyvet. Ennyi.
  NA, a film 8 csillagot kap a Katelin skálán. Vicces, néhol félelmetes, de alapvetően gyermekbarát. De vannak részek vagy megjegyzések, amik magyarázatra szorulnak. Nyugodtan lehet randi és haverfilm is. Ha egyedül nézed meg talán egy kicsit hülyének néznek majd, hogy min nevetsz ekkorákat. Családfilmnek a fent említett okok miatt nem ajánlom.   

1408

  Ezt a filmet minden előzetes utánaolvasás nélkül akartam megnézni, és hát hogy is mondjam, mély nyomot hagyott. Az elején még csak egy egyszerű vígjátéknak tűnt, de aztán. Komolyan meglepődtem, mikor utána olvastam. Színes, feliratos, amerikai horror, 104 perc, 2007 (16). 16-os horror. Csúcs.
Történet dióhéjban: Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről - a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.
  Személyes megjegyzéseim, felkészítéseim, avagy ne olvasd el, ha megakarod nézni a filmet és még élvezni is akarod: Amikor az óra elindul a visszaszámlálásnál az tényleg para egy kicsit. Amikor pedig belenézett a kulcslyukba komolyan azt hittem, a kulcs visszajön és beleállva szemébe.
  A film alapvetően egy nagyon kedves kis horror kevés véres jelenettel. De mindig ott van az a Te tudod, hogy valami történni fog, és legszívesebben ordítanál, hogy fuss! De az a szerencsétlen csak ott van és szenved. Ráadásul a néző tudja, hogy valami nem stimmel különben nem lenne film, de Mike nem akarja elhinni és állandóan veszélybe sodorja magát.
  Tehát félelmetes és nem családi megnézésre való. Ha barátod/barátnőd sikongatós, ne vidd el, mert mindent tönkretehet. Ha bírod, nézd meg egyedül, úgy a legjobb. Amúgy ez is haverfilm. Leginkább.