2012. november 20., kedd

Apád-anyád idejöjjön! (The Parent Trap)

  A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan) megdöbbenve veszi tudomásul, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.
  A Két Lotti modernre átdolgozott filmváltozata, vagyis 1998-ban még az volt. De az nem számít, hogy egy film 14 éves. A ruhákon észre lehet venni az évek múlását, de a történet viccein ez nem változtat. Mindenkinek ajánlom, korhatár nélkül. Remek családi vígjáték fergeteges poénokkal. 

2012. november 19., hétfő

Spárta 3. - Spárta a köbön (Meet the Spartans)

  A (film)történelem ismétli önmagát. Alig egy esztendővel azután, hogy Leonidasz (Sean Maguire) spártai király háromszáz katonájával a Thermopülai-szorosnál megállította Xerxész (Ken Davitian) hadát, a perzsák újra beindulnak. Az új életre kelt spártai király megint bazi nagy dobásra készül a szorosnál. Egy szál bőrgatyában és csuklyával indul a tizenhárom embere élén, hogy megvédje honát. A nagy kaland során számos ismerős ismeretlennel találkoznak, a Szellemlovastól kezdve a Pókemberig, a Transformerektől a púpos Paris Hiltonig. A vígjáték az elmúlt évek szuperfilmjeit parodizálja. 
  De még milyen jól! Imádtam, bár valóban egy bizonyos agyiszint kell az ilyen marhaságok befogadásához. Nagyon ajánlom, de mindenkit óva intek a kegyetlen poénoktól, amik szinte nekem is fájnak. Komoly alhasi fájdalommal járhat a sok nevetés. Figyelem! Történelem vizsgára nem elég, ha nem tanulsz, akkor legalább az igazi Spártát nézd meg!    

Lovagregény (A Knight's Tale)


   William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn (Shannyn Sossamon) teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.
  A történet egy kicsit kiszámítható, de a poénok fergetegesek. Olyan egyszernézhető film, de akkor jó. Korhatár nélkül mindenki megnézheti. Hölgyeknek különös képen, és nem csak a helyes lovagok miatt.