2012. március 30., péntek

Los Angeles-i tündérmese


  Még hogy Hamupipőke csak a mesében létezik? Cseréljük az üveg cipőt mobil telefonra, a tökhintót sportkocsira, a mesebeli királyságot pedig Los Angeles külvárosára, és kiderül, hogy a hol volt, hol nem volt most épp itt van. Amikor nem a gonosz mostoháját és mostoha nővéreit kell elviselnie, akkor Sam (Hilary Duff) egy étteremben takarít. Álmaiban a szép, szőke herceget várja, aki persze ott van az orra előtt. Megismerkedik az interneten egy fiúval, ahogy az a modern korban egyre inkább bevett szokás. Hamarosan megbeszélik a randit, ami a nagy Halloween-i partira esedékes. Vajon Sam-nek sikerül megtalálnia álmai hercegét még mielőtt elmúlna éjfél?

Vajon sikerül a modern Hamupipőkének észrevennie álmai lovagját és összeszednie a bátorságát?

  Mindenkinek a figyelmébe ajánlom Mark Rosman filmjét. Éld át te is z izgalmakat Jennifer Coolidge (Fiona), Hilary Duff (Sam) és Chad Michael Murray (Austin) közre működésével! 

Alkonyat-Twighlight


 Mersz szeretni? Az életed árán is?
 Bella (Kristen Stewart)  magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson). A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett. Edward ugyanis halhatatlan, mint a vámpírok. Ám ő nem vérre szomjazik, a családja más életmódot választott. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki. Ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak...
  Stepheni Meyer világsikerű könyvéből készített filmet Catherine Hardwicke, ami rögtön elnyerte a tetszésemet. Nem csak a történet váratlan fordulatai, a jó színészek, hanem a kiváló zenei aláfestés, amit Carter Burwellnek köszönhetünk. Mindenkinek ajánlom, mert tényleg egy életre szóló élmény.
    Ne állj ellen, az alkonyat úgyis leszáll.