2012. április 17., kedd

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka

  A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyermekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) a lány megmentésére indul, és akarva-akaratlanul a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow (Johnny Depp), a kalózok vezére felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, kimenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

  Ez a poénokban igazán gazdag Gore Verbinski fejéből pattant ki. Ha fogunk egy egyszerű unalmas filmet és bele csempésszük a régi kor szellemét, aztán megspékeljük a mai kor humorával, megkapjuk ezt a páratlan filmet. Mindenkinek nagyon ajánlom.

Amerikai pite


  Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbeli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője.
  Ezt az igencsak pikáns történetet Paul Weitz elképzelései alapján valósították meg Jason Biggs (Jim), Chris Klein (Chris Ostreicher), Tara Reid (Vicky), Eugene Levy (Jim apja), Thomas Ian Nicholas (Kevin), Jennifer Coolidge (Stifler anyja), Seann William Scott (Stifler), Eddie Kaye Thomas (Finch), Alyson Hannigan (Michelle) szereplésével. Ajánlom mindazoknak, aki már hallották barátaiktól, munka társaitól, vagy ismerőseitől a,  mozikban most játszott, Amerikai pite 8-ról, de nem értenek belőle semmit. Ez a 95 perces film ugyan vígjáték, de a 16-os korhatár , na és persze a pikánsabb jelenetek miatt csak nagyobbaknak való.