2012. augusztus 25., szombat

Két kopper (Cop Out)

Két kopper - Tracy Morgan, Seann William Scott és Bruce Willis  Jimmy Monroe és Paul Hodges New York rosszhírű negyedében, Brooklynban teljesítenek szolgálatot. Igazi agyament párost alkotnak, hiszen sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak létezni. A két New York-i zsaru, akik már hosszú ideje társak, most egy ellopott és igen értékes baseballkártya után nyomoznak, közben megmentenek egy nőt, illetve szembekerülnek egy kíméletlen gengszterfőnökkel és sleppjével. Mindeközben magánéleti gondokkal küszködnek; Paul felesége hűtlenkedése után is nyomoz, Jimmy lánya pedig nemsokára férjhez megy, és az esküvői költségeket Jimmy csak akkor tudja kifizetni, ha megtalálják az elveszett ritkaságot.
  Bruce Willis és Tracy Morgan főszereplésével itt van 2010 egyik legjobb akció-vígjátéka. Mindenkinek ajánlom, aki odáig van a jó poénokért, a a fordulatos eseményért és a mélyebb történetért.

Hasonmás (Surrogates)

  Az emberek kényelemben és biztonságban élnek 2054-ben. Mindez annak köszönhető, hogy miközben ők otthon élvezik az életet, a saját, tökéletes robot hasonmásaik végzik el helyettük a mindennapi teendőket. A tökéletesnek hitt rendszer azonban váratlanul megbomlik, amikor meggyilkolnak néhány hasonmást. Greer FBI-ügynökre vár a feladat, hogy kinyomozza, mi történt. Minél mélyebbre merül az ügybe, annál meglepőbb dolgokra bukkan. A fenyegető összeesküvés leleplezése érdekében kénytelen maga is beállni nyomozni a hasonmása helyett.
  Bruce Willis egy újabb nagy sikerű akció filmje, amiben ismét a világot kell megmentenie. A váratlan fordulatokkal tarkított történet egy percig sem hagyja unatkozni a nézőket.  Jonathan Mostow rendező egy olyan világot akar megmutatni nekünk, ami nem biztos, hogy jó, de ezt döntsék el nézők. 
     Bruce Willis legújabb filmjét pedig itt forgatják, Magyarországon. Reméljük a Die Hard 5. részében is sikerül megmentenie a világot. 

Fiúk az életemből (Riding in Cars with Boys)

  1965-ben járunk, amikor Beverly Donofrio (Drew Barrymore) még csak 15 éves, és mint minden tinédzser, ő is merész álmokat szövöget a jövőről: írónő lesz, és New Yorkba költözik. Bev ezzel együtt nem könyvmoly, hanem épp olyan kamaszlány, mint a többiek - pimasz, lázadó, szeszélyes... és a fiúkat lesi. Egy bulin belebotlik egy nem túl eszes, ám vagány 18 éves srácba, és mivel éppen csalódott egy másik fiúban, vele igyekszik vigasztalódni. Nem sokkal később kénytelenek szembenézni az együtt töltött éjszaka nem várt következményével: Bev állapotos. Egy afféle rendes családban, mint az övék, egy lányanya teljességgel elképzelhetetlen, Bev mégis közli szigorú apjával (James Woods) és összetört anyjával (Lorraine Bracco), hogy megtartja a gyereket, otthagyja a középiskolát, és hozzámegy Ray-hez.

  Penny Marshall rendezésével készült ez az igen megindító történet, ami egy álmokkal teli lányról szól, aki elindul lefelé a lejtőn és nem tud megállni. Nagyon elgondolkodtató, minden korosztály számára.