2012. november 14., szerda

A tökéletes trükk (The Prestige)

  A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier (Hugh Jackman ) a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden (Christian Bale ) viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.
  Mikor először láttam ezt a filmet az első reakcióm ez volt: Ó....Óóóóó. A történet hihetetlenül lebilincselő, rengeteg váratlan fordulattal. Komolyan a végére, annyi nyitott kérdésre kapunk választ, hogy az a leggyakorlottabbakat is sokkolja. És mikor a közönség megkapja az ajándékot, azt kívánja bár ne is kérte volna. 
  Ezt a valóságos remekművet a Nolan testvéreknek, Christopher Nolan - nak és Jonathan Nolan - nak köszönhetjük. Van is mit köszönni. Mindenkinek nagyon ajánlom. Vagyis gyengébb idegzetűeknek nem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése