2013. április 1., hétfő

A hobbit - Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey)

  Hát hol is kezdjem. Szóval ez az a film, aminek még a címe is hosszú. Hol is kezdjem...
  Történet: Na már itt elakadhatnánk, mert ha mindent leírnék holnap is gépelnem kéne. De vegyük egyszerűbbre a figurát! A történet kiindulása a Gyűrűk ura film, amit feltételezéseim szerint mindenki látott. Zsákos Bilbó (Martin Freeman) megírja történetét az utókornak. Itt van egy csomó utalás a Gyűrűk Urára (érdemes megnézni, ha nem láttad). Aztán derült égből villám megjelenik Gandalf (Ian McKellen ) és egy kalandra hívja Bilbót. Aztán eltűnik, mint szürke szamár a ködben (csak úgy sziporkázom). Estére betoppan a Zsáklakba 12 törpe , kieszik Bilbót a vagyonából.  Aztán ráveszik Zsákos urat, hogy írjon alá egy szerződést és tartson velük a nagy kalandra. 
  Igen ha tovább mesélném lelőnék egy csomó poént. De lássuk a hibákat és a pozítiv tulajdonságokat! 
  Pozítiv tulajdonságok: Igazán szöveghű (kivéve pár dolgot). Vannak benne izgalmas akciójelenetek és jó poénok. A látványvilág jól kivitelezett.Hatalmas pirospont, hogy nem az eredeti film öreg Bilbóját animálták, hanem kerestek egy fiatalt. Vannak nagyon érdekes mellék sztorik, történetek.  A szereplőket jól válogatták ki. Ha csak ezeket a tulajdonságokat nézzük egy nagyon klassz filmet kapunk. De
 Negatív/ nagyon rossz tulajdonságok: a film túlságosan szöveghű. Én olvastam a könyvet (legalábbis próbáltam), de már az is nagyon vontatott volt. De most komolyan a film egy színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 169 perc, 2012 (12). Két óra 49 perc! Ez nagyon hosszú. És ez csak az első film.
Nagyon vontatott. És az érdekes mellék történetek csak lassítják ezt. Vannak egész izgalmas részek, de ki az a földönkívüli, aki képes egyhelyben ülni, majdnem három órán át. Az uncsi részekről nem is beszélve.
Plusz, mikor esik már le Hollywoodnak, hogy ha valakinek levágják a fejét, az már nem fog mosolyogni, vagy elsütni egy nagyon gáz viccet.
  Végső értékelés: Nézd meg, mert a Gyűrűk Urával együtt ez is kultusz film, de előtte nyugtatózd be magad és eszedbe nem jusson kisgyerekeket a TV/mozivászon elé kényszeríteni! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése