2013. március 30., szombat

A burok (The Host)

  Szerintem, ha valaki megkérdezné mik az emberek hibái, csípőből tudnánk 10 választ. Megöljük, meglopjuk embertársainkat, hazudunk, nem figyelünk a környezetünkre, gyakorlatilag élhetetlenné tesszük a bolygónkat. Ez elég elszomorító. De mi lenne, ha ez megváltozhatna, ha nem lenne több erőszak? Valószínüleg feloszlatnák a rendő
rséget. De ezek a békés lények is mi lennénk? Ezt a témát dolgozza fel az Invázió és a Burok is. 
  Történet: Melanie Stryder (Saoirse Ronan), Jared Howe (Max Irons) és Jamie Stryder (Chandler Canterbury) együtt menekülnek a Földet megtámadó földönkívüliek elől. Ezek a "lelkek" műtét útján megszállják az embereket és átveszik az irányítást a testük felett. De nem ellenségesek, jobbá teszik a világunkat. Nem szegnek meg semmilyen szabályt, nem harcolnak csak a még lázadó "gazdatestekkel".  A menekülő embereket "hajtók" üldözik, és Melanie-t el is kapják. Testét megkapja egy Vándor nevű Lélek. De a lány nem adja föl, és a lélek nem tudja teljesen uralni a teste, néha előző tulajdonosa veszi át az irányítást. 
  Szereplők: Kicsit meglepődtem, mert szerintem a szinte mellékszereplő hajdú szebb, mint Melanie. De ez szubjektív. És a legvégén a lány új testének is találhattak volna egy jobb színészt. De a a többi rendben. 
  Értékelés: Én olvastam a könyvet, és mindenkinek ajánlom, hogy tegye meg, mert jobb, mint a film. Persze tudom egy kb. 400 oldalas regényt nem lehet rendesen visszaadni másfél órában, de azt kell, hogy mondjam Andrew Niccol-nek (rendező) sikerült. Gratulálok. 
  Végső értékelés: Nézd meg! Nagyon jó film, mély mondandóval, kevés hibával (hibátlan nincs). De ha teheted (mért ne tehetnéd) olvasd el a könyvet, mert a film nem tudja visszaadni azokat a jó monológokat! 
  Tehát a film 9 csillagot kap a Katelin skálán. Ezzel bekerült a bajnokok közé. 
Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése