2013. április 19., péntek

Jurassic Park (Jurassic Park)

http://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/jurassic_park_1.jpg  Ez egy kultusz film,tehát aki még nem látta az ne nagyon hangoztassa. De miért is kultusz film? 1. Mert annak ellenére, hogy 1993-as nagyon fejlett. Persze ez nem mérhető egy mai sok robbantásos akciófilmhez, de akkor nagyon nagy szám volt akkor és most is. 2.  Steven Spielberg a rendező. Ha őt nem ismered jobb, ha nem is olvasol tovább. 
http://media.port-network.com/picture/instance_4/109044_4.jpg  Történet:  John Hammond (Richard Attenborough) a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták. A szigeten tartózkodók, két dinó kutató régész (Sam Neill, Laura Dern ),  John Hammond unokái, egy matematikus zseni, aki szintén a park biztonságát jött felmérni (Jeff Goldblum) valamint az alkalmazottak halálos veszélybe kerülnek. 
http://storefronttheatre.files.wordpress.com/2011/04/jurassic_park_rex1.jpghttp://media.port-network.com/picture/instance_4/109136_4.jpg  A film olyan sikeres lett, hogy még 2 részt tettek hozzá, amik szintén jól sikerültek, de a kor fejlődésével természetesen egyre több bennük a halál, és a véres jelenet. 
  Értékelés: Ajánlott megnézni. Egészen kicsi dinó imádó kisgyerekeknek nem, mert pár  pár bácsi azért meghal.  7 csillagot ért el a Katelin skálán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése