2013. február 10., vasárnap

1408

  Ezt a filmet minden előzetes utánaolvasás nélkül akartam megnézni, és hát hogy is mondjam, mély nyomot hagyott. Az elején még csak egy egyszerű vígjátéknak tűnt, de aztán. Komolyan meglepődtem, mikor utána olvastam. Színes, feliratos, amerikai horror, 104 perc, 2007 (16). 16-os horror. Csúcs.
Történet dióhéjban: Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről - a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.
  Személyes megjegyzéseim, felkészítéseim, avagy ne olvasd el, ha megakarod nézni a filmet és még élvezni is akarod: Amikor az óra elindul a visszaszámlálásnál az tényleg para egy kicsit. Amikor pedig belenézett a kulcslyukba komolyan azt hittem, a kulcs visszajön és beleállva szemébe.
  A film alapvetően egy nagyon kedves kis horror kevés véres jelenettel. De mindig ott van az a Te tudod, hogy valami történni fog, és legszívesebben ordítanál, hogy fuss! De az a szerencsétlen csak ott van és szenved. Ráadásul a néző tudja, hogy valami nem stimmel különben nem lenne film, de Mike nem akarja elhinni és állandóan veszélybe sodorja magát.
  Tehát félelmetes és nem családi megnézésre való. Ha barátod/barátnőd sikongatós, ne vidd el, mert mindent tönkretehet. Ha bírod, nézd meg egyedül, úgy a legjobb. Amúgy ez is haverfilm. Leginkább.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése