2013. február 10., vasárnap

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

  Van egy barátnőm, akinek elég furcsa a gondolkodása bizonyos dolgokban. Nem néz meg híresebb filmeket (Harry Potter, Alkonyat), mert azok tucat filmek. Az éhezők viadalával is így volt, máig sem nézte meg. Ezzel szemben a másik barátnőm, ennek az ellentéte. Az Éhezők viadalát is megnézte és teljesen beleszerelmesedett. Velem is megnézett, elolvastatta, szinte lenyomta a torkomon, de nem bántam. Mert az Éhezők viadala esélyes a 10 csillagra a Katelin skálán. Teljesen elgondolkodtató, vannak vicces jelenetek és egy romantikus szál. Minden megvan egy jó Holly Wood-i filmhez. Ez mégis más, mégis több.
  Történet dióhéjban(nem hiszem hogy sikerül, mert a legrövidebb rövidítés is kétoldalas): A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Az egész rendszert a fejlett és gazdag Kapitólium irányítja. A tizenkét körzet nyomorog, míg a fővárosnak (Kapitólium) mindene megvan. Történetünk előtt lázadás tört ki Panem országában, amit a fejlett Kapitólium levert. Megsemmisítették a 13. körzetet a maradék tizenkettőt minden évben egy viadalra kényszerítik, ezzel állítanak emléket a lázadás leverésének. Ez az Éhezők Viadala. Mindegyik körzetből kiválasztanak egy fiút és egy lányt, akiknek meg kell küzdeniük egymással életre halálra egy arénában. Az aréna egy mesterséges környezet, ahol akár éhen is halhatnak, úgyhogy még a természet is ellenük van.Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. Biztos izgalmasabb, mint az X-faktor. 
  A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel.
  Végkifejlet, avagy ez is kb. olyan hosszú, mint a történet és nem merészeld elolvasni, inkább nézd meg a filmet: Katniss (Jennifer Lawrence ) bekerül az arénába, ahol nagyon jól helytáll, és összefog a saját körzetéből való Peeta-val (Josh Hutcherson ). Ez így nagyon tömör és a teljes végét nem is mondom el, inkább nézzétek meg. 
  Mindenkiknek ajánlom, randi film, haver film, egyedül vagy családdal is. Éés ha az emberiség még nem teljesen analfabéta akkor igenis tessék elolvasni a könyvet, mert marha jó. De a Katlin skálán csak 9,5 csillagot ért el. Hamarosan csinálok egy csillag szavaztatást. Amelyik 9/9,5 csillagos filmre a legtöbben szavaznak az kapja meg a 10 csillagot. Ha többet szeretnél tudni a könyvekről olvas utána itt:http://kate0820.blogspot.hu/2012/08/eletben-tudsz-maradni-egy-olyan.html
Egy kis kedvcsináló az olvasáshoz.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése