2013. február 9., szombat

Elárulva (Stolen)

  Alapvetően nagyon elfogult vagyok Nicolas Cage (Con Air - A fegyencjárat, A Nemzet aranya, Tolvajtempó) filmjeivel, de ezt kell, hogy mondjam, csalódtam. Nem rossz a film csak nem olyan fenomenális, mint amire számítottam. 
  Simon West rendező és Nicolas Cage a Con Air - A fegyencjárat óta most először álltak újra össze, és az eredmény egy szédületes tempójú akcióthriller, amely a híres New Orleans-i karnevál, a Mardi Gras idején játszódik. A történet elején egy profi rablóbanda kifosztott egy bankot, ám a menekülés közben történt egy kis gikszer. Egy takarító meglátta az arcukat. Vincent (Josh Lucas) azonnal le akarta lőni, Will Montgomery (Nicolas Cage) azonban megmenti az ártatlan embert. Ez viszont Vincent lábába és Will szabadságába kerül. Nyolc év múltán főhősünket (Will) kiengedik a börtönből, lánya viszont hallani sem akar róla. Egy szokványos apa-lány veszekedés után a kis Alison (Sami Gayle) beszáll egy taxiba, ami élete talán  legnagyobb hibája. A sofőr ugyanis a bosszúszomjas Vincent, aki az utolsó meló pénzét követeli főhősünktől.
  Végkifejlet, avagy nehogy elmerd olvasni inkább nézd meg a filmet: Will megcsinálja a lehető legnagyobb bulit, 12 óra alatt lovasít meg tíz millió dollárt, és mindenre hajlandó, hogy megmentse egyszem lányát. A lopási technika amúgy elképesztően jó. Komoly késztetést érez az ember, hogy elmenjen kipróbálni. Végül Will megmenti lányát, a rossz elnyeri méltó büntetését, stb. Egy hatalmas baki van de erre valószínüleg rájöttök magatoktól is. Ja és én is olyan apukát szeretnék, aki képes kificamítani a saját ujját, csak hogy megmentsen.
   A Katelin skálán 8 csillagot ér el. Azért csak ennyi, mert a végén egy olyan elcsépelt poénnal zárnak, ami agyonvágja az egész film hangulatát.
  Ajánlás: Nos, gyermekbarát film, egy fontos gondolattal: SOHA NE SZÁLLJ BE GONOSZ BÁCSI MELLÉ A TAXIBA!!!! Emellett lehet randi film is, de a legjobb a haver kategória.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése