2013. március 29., péntek

Boszorkányvadászok (Hansel and Gretel: Witch Hunters)

  Először is milyen egy jó kosztümös film? Hát lehet olyan, mint az Elfújta a szél, de azt pár ember, főként a fiúk részéről unalmasnak tartják. De ez teljesen szubjektív. A jó kérdés inkább az lenne mi tud elrontani egy kosztümös, vagy inkább régebbi korban játszódó filmet. Nagyon sok minden. Ezért minden tiszteletem azoké a rendezőké, akik eltudják kerülni az ilyen hibákat. Sajna Tommy Wirkola nincs ezek között az emberek között.  De lássuk mostani filmünket a Boszorkányvadászok-at.  színes, magyarul beszélő, német-amerikai akciófilm, 88 perc, 2012 (16).

  Történet: Jancsi és Juliska gyermekként megküzdenek egy mézeskalács házban élő boszorkánnyal. Ez az élmény, érthető okok miatt, maradandó nyomot hagy a gyermekek lelkivilágában.  Ezután a testvérpár boszorkányvadásznak csap fel és levadásszák a gyerekhúsra éhes boszorkányokat. De szembe kell nézniük a múltjukkal, ami nehezebb feladatnak bizonyul, mint azt hitték volna.
  Ami nagyon tetszett: A szereplő válogatás. A két eszelős testvér karaktere tökéletesen megfelel Jeremy Renner  és Gemma Arterton párosnak. A történet is nagyon ötletes, az akció jelenetek mozgalmasak, a viccek csattanósak, a lezárást pedig nem túlozták el. A logikai menet jól van felépítve, kellőképpen fokozva az izgalmat.  
  Ami nagyon nem tetszett és a jövőben nem ártana nagyon hanyagolni: A szleng. Döntsük el melyik korban vagyunk, és annak megfelelően beszéljünk. 
2. pont: a felszerelés. Nem vagyok egy történész de szerintem abban az időben nem voltak gépfegyverek és elektromos tárgyak. 
3. pont: a ruha. Mindenkit remekül felöltöztettek koszos parasztnak, de akkor a főhősnőnek mért van LaTeX ruhája? 
4. ez miért tizenhatos film? A boszorkányok arca olyan műanyag, mintha egy óvodás rajzolta volna. Ez nem félelmetes inkább nevetséges. 
  Értékelés: Ez a film megéri a pénzed, menj el bátran a moziba, de meg se próbálj a részleteken gondolkodni, mert akkor nem tudod élvezni a filmet. Ja és ha tehetitek 3D-ben nézzétek meg, mert úgy izgibb.
 Szóval ez a film 6 csillagot ért el a Katelin skálán. 
Köszönöm a figyelmet!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése